Voorbeschouwing Cluzona – SV Hoedekenskerke (4e ronde KNVB-beker)

De CLUb ZOnder NAam

Wanneer je in een willekeurig café iemand vraagt naar de Zangeres zonder Naam, zullen er velen zijn die zonder moeite haar grootste hits opsommen. Want wie is er niet groot geworden met evergreens als ‘Mexico’, ‘Ach vaderlief, toe drink niet meer’, ‘Het was aan de Costa del Sol’ en natuurlijk de onvergetelijke ‘Mandolinen uit Nicosia’. Met een biertje in de hand jubelen we de refreinen mee met de koningin van het levenslied. De Band zonder Naam is eveneens voor de meeste mensen van boven de twintig een zekerheidje. Ondanks dat er niet heel veel Volendamse Palingsound CD’s in de kast staan, kennen we allemaal de nummers ‘Mon Amour’ en de ‘Banjoman’. Prima brandstof voor een avondje lol en plezier. Maar dat er naast een zangeres en een band zonder naam ook een Club zonder Naam is, is minder bekend.

De Rooms Katholieke Sport Vereniging Cluzona werd opgericht op 1 juli 1937. Het is een voetbalvereniging in Wouw waar zowel op zaterdag als op zondag wordt gevoetbald. De uitslagen van de afgelopen jaren bekijkend, zien we dat de club al op bijna alle niveaus in het zondagvoetbal heeft gespeeld. Vanaf de eeuwwisseling zijn ze, na jaren in de vijfde klasse te hebben gespeeld, vanaf 2011 begonnen aan een opmars. Die heeft hen, na kampioenschappen in 2014 en 2017, gebracht tot de Tweede Klasse E op dit moment. Ze hebben daar, als promovendus, een prima eerste seizoenshelft achter de rug. Na elf wedstrijden staan ze op een keurige tweede plaats. In Ruben Maas (10) en Wesley Smits (7) hebben ze het nodige scorend vermogen in de gelederen. Qua tenue zijn er meer overeenkomsten dan verschillen waarneembaar: een wit shirt met daaronder een blauwe broek en blauwe kousen. Op het shirt prijkt een blauwe V. Er wordt gespeeld op sportpark De Doelen in Wouw, waar wij een aantal jaren geleden rond dezelfde periode al eens een winterse oefenwedstrijd speelden.

Zo staat er dus op 23 januari een bijzonder interessant duel op het programma voor ons eerste elftal. Spelen in de vierde ronde van de districtsbeker tegen een, naar het zich laat aanzien, bijzonder goede tegenstander. Na het geweldige resultaat tegen de Patrijzen, zullen we er ook nu voor zorgen dat we goed voorbereid aan de aftrap van dit historische duel verschijnen. Na de winterstop is de draad voortvarend opgepakt. Nog in de eerste week van het nieuwe jaar stonden de meeste spelers alweer op het voetbalveld en traditiegetrouw werden er tijdens de sponsorloop de nodige rondjes gelopen. Door middel van een trainingskamp in Riel, wedstrijden tegen Wolfaartsdijk en DWO en een aantal gerichte trainingen gaan we ervoor zorgen dat we weten wat ons te doen staat om er een onvergetelijke avond van te maken. Het is mooi om, in dit laatste seizoen waarin we echt als SV Hoedekenskerke spelen, te laten zien waartoe een kleine vereniging met louter spelers uit de eigen omgeving, in staat is.

We gaan voor een goed resultaat, maar bovenal voor een onvergetelijke avond. In dat kader is het ook geweldig dat we, mede dankzij onze sponsor Robbert Northolt van Comfortcamping Scheldeoord, met een bus zullen afreizen richting Wouw en dat dus ook veel van onze trouwe supporters deze wedstrijd kunnen meemaken en er een levendige bijdrage aan kunnen leveren dat het een avond wordt waar nog lang over gesproken gaat worden.

En als we die avond terugrijden van Wouw naar Hoedekenskerke, hoeven we er niet lang over na te denken welke artiesten we gaan draaien… ‘Riding on’ van BZN en ‘Als de witte rozen bloeien gaan’ van de Zangeres zonder Naam. Want we rijden dan hopelijk door naar een volgend hoogtepunt, omdat onze witte rozen ook op de avond van de 23e januari weer bloeiend opengaan.

Gèv