svh hoedekenskerke header

Een hecht collectief en het echte clubgevoel; dat is SVH!

Op 2 mei 1967 ziet voetbalvereniging Hoedekenskerke het levenslicht. Onder leiding van de heren Velkers en Van den Ban wordt ervoor gekozen om niet langer onderdeel te zijn van VV De Beren uit het buurdorp Baarland, maar om een eigen vereniging op te richten. Met 23 seniorenleden en 48 juniorenleden wordt er gestart met de vereniging waarover sinds de oprichting in de gehele regio met plezier en respect wordt gesproken. De eerste wedstrijden worden, bij gebrek aan een eigen accommodatie, gespeeld op de velden van VV Volharding in Ovezande, maar sinds 21 augustus 1981 is er een eigen complex aan de Molenstraat. Sportpark De Kouter staat garant voor spektakel. Zowel op het veld als daarbuiten. Al vele legendarische wedstrijden zijn hier gespeeld. Menig grotere club van buiten de Zak van Zuid-Beveland reisde af naar ‘Hoedjeskerke’ om zonder al te veel moeite de punten op te halen, maar kwam vervolgens van een koude kermis thuis. De blauw-witte eer wordt met passie en strijd verdedigd. Hoogtepunten in het voetbalseizoen zijn echter de wedstrijden tegen de buurdorpen. Derby’s tegen Kwadendamme, Apollo en DWO’15 maken bij de spelers en haar supporters iets extra’s los.

Selecties Hoedekenskerke
De selecties van de elftallen worden gevuld door spelers die woonachtig zijn in Hoedekenskerke en Baarland, of die daar hebben gewoond en nu elders wonen. Dit is mede de basis voor het hechte collectief en het echte clubgevoel.

Voetbaltrainingen
Iedere dinsdag- en donderdagavond wordt er door de senioren getraind. De junioren trainen meestal ook op deze avonden. Zaterdags staan de competitiewedstrijden op het programma.

Hoedekenskerke kampioen 2010-2011

Kampioen
Twee keer in haar historie werd de club kampioen. In de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal in het seizoen 1997/1998 en in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal in het seizoen 2010/2011.