svh hoedekenskerke header

SV Hoedekenskerke leert je tennissen!

Wie ’s avonds vanaf ’s Gravenpolder Hoedekenskerke komt binnenrijden, ziet al vanuit de verte de lichtmasten van de twee tennisbanen branden. Bijna iedere avond is dit het geval. Hoedekenskerke beschikt over een bruisende tennisafdeling binnen de omni sportvereniging. Gedurende de gehele week maken zij gebruik van de banen op Sportpark De Kouter. In 1978 werd er door de Gemeente Borsele voorzien in de aanleg van de eerste baan. In de jaren daarna is hier een tweede baan aan toegevoegd. De ondergrond van de banen is door de jaren heen regelmatig veranderd. Nu liggen er twee keurige kunstgrasbanen die veel worden bespeeld.

Prestatief of recreatief?
Leden van de afdeling tennis hebben de mogelijkheid om zowel recreatief als prestatief te spelen. Meerdere keren per jaar worden er vanuit Tennisorganisatie Zeeland tennislessen aangeboden door een professionele tennisleraar. Deze lessen zijn zowel voor senioren als voor junioren. Daarnaast worden er wekelijks door leden van de club balvaardigheidslessen voor de jeugdleden gegeven.

Competitietennis
Jaarlijks wordt er door een samengesteld seniorenteam deelgenomen aan de mix-dubbel competitie. Daarnaast wordt er, naar behoefte, ingeschreven voor diverse toernooien. Ook wordt er jaarlijks binnen diverse categorieën gestreden om de clubtitels.

Geschiedenis
De afdeling Tennis van de Sport Vereniging Hoedekenskerke is opgericht in januari 1978. De Gemeente Borsele wilde elk dorp een eigen tennisbaan geven en vroeg aan SVH of zij er ook een wilde. Er was wel de voorwaarde aan verbonden dat er 80 leden zouden zijn. Er is toen veel gedaan om de leden te krijgen en dat is gelukt.

Lid worden?
Wil jij onze gezellige vereniging direct komen versterken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.  We hopen je graag te mogen verwelkomen als nieuw lid van onze vereniging.

Aanmeldformulier

Sponsors SV Hoedekenskerke