Ta ta ta! Rini Verwest kent goede seizoensstart bij SV Hoedekenskerke

Het eerste van SVH is het seizoen voortvarend begonnen. Onder leiding van de nieuwe trainer, Rini Verwest, is er nog geen officiële wedstrijd verloren gegaan. Na drie beker- en twee competitiewedstrijden staat de balans op drie keer winst en twee keer gelijk. Het zijn indrukwekkende cijfers die laten zien dat er sprake is van een goede chemie tussen de kleine generaal en zijn boys.

Met regelmaat schalt de stem van Verwest over het trainingsveld: ‘ta-ta-ta.’ Hij varieert het in diverse tempo’s om aan te geven op welke snelheid hij iets van zijn pupillen verlangt. Inmiddels kost het voor de spelers van de eerste selectie geen moeite om een Rini-bingo score kaart in te vullen met woorden die veelvuldig terugkomen als Rini op de training doceert of op zaterdag langs de lijn zijn mannen aanvuurt. ‘Ta-ta-ta’, ‘in de as’, ‘kom-op-hei-boys’, ‘ge-wel-dig’, ‘dubbelen’ ‘pffft’ en ‘in de situatie kommen’ zijn termen die binnen mum van tijd gewoongoed zijn geworden op de Kouter.

Met aanvallend en herkenbaar voetbal is het de Zierikzeënaar gelukt om de Bevelandse vierdeklasser ook dit seizoen voorlopig een ploeg te laten zijn waar de andere ploegen rekening mee moeten houden. Vanaf het moment dat bekend werd dat Verwest Ronald Zuijdwegt zou opvolgen, heeft hij de wedstrijden uit de afgelopen tweede seizoenshelft benut om zijn nieuwe ploeg te analyseren. Naar nu blijkt heeft hij dat prima gedaan. De kwaliteiten die deze selectie herbergt heeft hij opgespoord en weet hij zo te benutten dat de zwakheden worden gemaskeerd. Door zijn afwisselende trainingsvormen en zijn duidelijke manier van communiceren is het hem gelukt om dit al snel op de groep over te brengen.

Nu rest uiteraard de vraag waar dit het team uit Hoedekenskerke gaat brengen. Verwest blijft volhouden dat het hem hier niet omgaat. Hij richt zich enkel en alleen op het proces. Van wedstrijd tot wedstrijd wordt gekeken waar de kansen en de mogelijkheden liggen. Daar vindt het team ook haar doelstelling in: proberen te spelen vanuit een herkenbaar systeem en daarmee maximaal resultaat boeken. Tot nog toe blijkt die strategie dus uitermate effectief en blijft het interessant om te volgen waar dit alles toe zal gaan leiden.

Geschreven door: Gerard Verkuil