SV Hoedekenskerke bestaat in 2017 alweer 50 jaar!

Talent komt ook bovendrijven bij kleine club

Volgend jaar bestaat SV Hoedekenskerke vijftig jaar. De kleine vereniging kampt met een teruglopend van jeugdleden en denkt volgend voorzitter Gert-Jan Kaptein daarom over een samenwerking / fusie met VV Kwadendamme om de aanwas van spelers op peil te houden.

“Ik ben zeer tevreden over de prestaties van ons eerste elftal afgelopen jaar”, vertelt voorzitter Gert-Jan Kapteint van de zaterdagvierdeklasser. “Onze selectie is niet breed en vooral plezier maken met elkaar is het uitgangspunt.” Kaptein is sinds een jaar voorzitter van Hoedekenskerke. “Ik heb het stokje overgenomen van Rinus Platschorre die ruim 21 jaar de boel bij elkaar heeft gehouden, ondanks de terugloop van jeugdleden.” De selectie bestaat nu uit 15 spelers. “Ons doel voor dit jaar is om een periodetitel te pakken, zodat we kunnen meespelen in de  nacompetitie.

Kleine voetbalverenigingen hebben het lastig, zo ook Hoedekenskerke. “We hebben geen jeugdelftallen meer. Onze jeugdspelers brengen we onder bij Kwadendamme. Dat is ook één van de belangrijkste redenen dat we willen praten over een samenwerking / fusie.  “Steeds minder kinderen gaan voetballen en als ze dat doen, kiezen de ouders liever voor een ‘grotere’ club, merkt Kaptein. “Maar als de kleine clubs straks geen jeugdelftallen meer hebben waar spelen dan de grote clubs nog tegen? Daarbij komt talent ook bovendrijven bij een kleine club. Echt talent zal hoe dan ook terechtkomen bij een grotere club.” Voetbal is daarnaast van groot sociaal belang voor een dorp. “Je bouwt er vriendschappen mee op en het is goed voor het dorpsgevoel.”

Aanwas
Hoedekenskerke heeft dus geen jeugdelftal en dameselftal. Het eerste elftal is volgens Kaptein stabiel. “We hebben drie seniorenteams. Ook dit jaar is een aantal jongens van het eerste elftal gevraagd om bij een andere club te komen voetballen. Door onze nieuwe assistent-trainer Mathijs van Damme en door een nieuw sponsorcontract met Tramper Technology hebben wij onze jongens genoeg te bieden en hoeft absoluut niemand het team te verlaten.

Jubileum
De sfeer binnen de vereniging en tussen de spelers onderling is volgens Kaptein gezellig en gemoedelijk. “Volgend jaar vieren we ons 50-jarig jubileum. “Hoe we dat gaan vieren is nog niet bekend.” De vereniging is vanaf het begin af aan al rijk aan vrijwilligers. “Eén van onze bestuursleden Jan Lukasse, stopt na 49 jaar bij ons club. Hij heeft altijd veel voor de club gedaan en we gaan hem dan ook zeker in het zonnetje zetten.”

BRON: Borselse bode, Jennie Hooglander