Eén zwaluw… Een terugblik op de voorbereiding van het eerste seizoen voor SVH/KWD

Eén zwaluw…

Waar er deze zomer misschien wel meer mussen dan ooit dood van de daken vielen vanwege de langdurige droogte, was er nog een andere vogel die boven ‘De Liesjes’ en ‘de Kouter’ is gesignaleerd: een zwaluw. En ondanks dat het spreekwoord ons leert dat die ene zwaluw nog geen zomer maakt, lijken we met de nieuwe combi SV Hoedekenskerke/VV Kwadendamme heel goed op weg.

Start voorbereiding op het strand
Op zaterdag 11 augustus startte de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een strandtraining op het strandje bij Baarland. De zongebruinde koppies zaten al snel onder zweet. De technische staf, onder leiding van Rini Verwest, trapte het gaspedaal direct stevig in. Diezelfde middag was er direct gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Deze zomer stond immers ook in het teken van het samenvoegen van twee selecties en spelers daar omheen, tot een nieuw geheel met een gemeenschappelijk doel. Al vanaf het eerste moment bleek dat het goed klikt en dat er sprake is van een bepaalde chemie. Natuurlijk zijn er voor de meesten eigenlijk geen nieuwe gezichten bij, maar samen op een voetbalveld staan en met elkaar dezelfde kleuren verdedigen is toch iets nieuws.

Oefenwedstrijden
De eerste oefenwedstrijd van de fusieclub werd gespeeld op Hansweert. Op een zwoele avond werd het nieuw samengestelde vlaggenschip op de proef gesteld door de mannen van oud-Hoedekenskerke trainer Pearl Doesburg. Natuurlijk staan dit soort wedstrijden vooral in het teken van aan elkaar wennen, ritme opdoen en werken aan de conditie. Desondanks was het toch leuk dat er met een mooi resultaat terug gekeerd werd naar de Zak. Ook in de daaropvolgende oefenwedstrijd tegen GPC, een derdeklasser, was de eerdergenoemde zwaluw weer present.

Zeeland Assurantiën Toernooi
Echt mooi werd het op het Zeeland Assurantiën Toernooi. De technische staf had inmiddels de nodige tijd gehad om, zij het met vlot opgeschilderde penseelstreken, langzaamaan een elftal neer te gaan zetten. Dit resulteerde in een klinkende toernooiwinst. Na overwinningen in de poule op Wemeldinge, Wolfaartsdijk en Nieuwland werd in de finale gewonnen van Dauwendaele. Ineens vloog er een hele zwerm zwaluwen over het veld.

Bekeravontuur van start
Zo kan er met goede moed en opgeheven hoofd begonnen worden aan de bekercampagne. En ook al zijn dit veredelde oefenwedstrijden die bedoeld zijn om ritme op te doen en de conditie verder uit te bouwen, desondanks zullen ze serieus worden benaderd en wordt er in iedere wedstrijd bekeken wat het hoogste haalbare resultaat is. Natuurlijk zullen we hierbij uitgaan van onze eigen kracht en vooral lekker proberen te voetballen.

Start competitie
Nadat we de bekerwedstrijden hebben gehad, beginnen we aan de competitie. Ook voor de lagere elftallen gaat dan het echte werk weer beginnen. We hopen op mooie wedstrijden met veel spanning, mooi voetbal en prachtige goals. En natuurlijk realiseren we onszelf daarbij dat een zwaluw nog geen zomer maakt en dat het ook maar een teer beestje is, die zwaluw. Maar het zou zomaar kunnen dat ze zich dit seizoen ontpopt tot een Arend, de koning der vogels…

Wij wensen iedereen heel veel sportiviteit en plezier toe dit voetbalseizoen!