Bestuursupdate Voetbal

Beste Voetbalvrieden,

Het gaat weer beginnen! Hierbij alle informatie over de voorbereiding van de senioren op het nieuwe voetbalseizoen.

Goed nieuws! Sportpark de Kouter is weer open voor alle leden van SV Hoedekenskerke en VV Kwadendamme. Na de tennisbanen, is ook de kantine weer open. In opdracht van de gemeente Borsele mogen we de voetbalvelden nog niet gebruiken. Deze blijven tot en met 5 augustus gesloten.

Maar niet getreurd. Donderdag 6 augustus binden we direct de kicksen onder én start de eerste selectie met trainen: 19.30 uur op sportpark de Kouter te Hoedekenskerke.

Het tweede en het derde starten zaterdag 15 augustus, om 11.00 uur. Ook op het sportpark in Hoedekenskerke.

Eerste selectie

Onder leiding van de nieuwe trainersstaf (Serge Beulens & Erik de Groene) starten we op donderdag 6 augustus vol goede moed en enthousiasme aan het nieuwe seizoen.

De technische staf heeft daarnaast  diverse oefenwedstrijden en activiteiten georganiseerd. Het programmaboekje van de (voorlopige) eerste selectie is via de nieuwsbrief en de WhatsApp groep voor de eerste selectie gedeeld.

Compeitieindeling SVH / KWD 1
De KNVB heeft de competitie-indeling ouderwets door elkaar geschud. Een aantal mooie derby’s, gecombineerd met ‘verre’ reizen naar de overkantHet belooft een interessant seizoen te worden.

Poule indeling KNVB Bekertoernooi SVH / KWD 1
De Champions Leauge van de Zak van Zuid-Beveland. We openen het bekeravontuur op zaterdag 29 augustus met een thuiswedstrijd tegen DWO’15.

Tweede en derde selectie

De tweede selectie start ruim een week later met trainen: zaterdag 15 augustus. We starten om 11.00 uur in Hoedekenskerke.
Spelers van het derde die willen trainen, kunnen aansluiten bij de groep onder leiding van Mathijs van Damme. Ook na de start van de competitie.

Pascal Verhoeven is ook dit seizoen weer de leider van het derde elftal, waarvoor onze dank.

Verder informatie over oefen- en bekerwedstrijden + de bijbehorende selecties volgt via de nieuwsbrief, Facebook, website én van de leiders via de WhatsApp groepen. Uiteraard is alle informatie straks ook in de Voetbal.nl app beschikbaar.

Zoals iedereen heeft gemerkt waren de afgelopen weken in de corona periode op het gebied van de voetbal erg verwarrend. Trainingen werden geprobeerd op te starten en leden wilden graag weten wat er speelde. Waarom trainden verenigingen in de buurt wel en wij niet? Vanwege dit moeizame verloop binnen beide verenigingen is de communicatie dan ook (veel) te laat gekomen richting jullie, hiervoor onze welgemeende excuses. Dit had beter afgestemd moeten worden.

Complimenten mogen wel gemaakt worden richting het nieuwe trainersduo, die bereid waren om eerder voor de groep te staan dan gepland, waarvoor dank! Dat na 3 trainingen de velden weer werden gesloten op last van de Gemeente is natuurlijk jammer, maar dat was niet anders. Erg mooi om te zien dat een groot deel van jullie, de spelers, enthousiast is en blijft én wekelijks 1 of 2 potjes gaan voetballen.Inmiddels vrijwel iedere dinsdag én donderdag op het bijveld in Kwadendamme. Ga vooral zo door!

Contributie
Een laatste puntje om terug te kijken op het corona tijdperk is de contributie. Zoals jullie weten werd deze ‘gewoon’ geïncasseerd. Ter compensatie werd de eerder gecommuniceerde mogelijkheid geboden om in de maanden juni, juli en augustus gratis te tennissen op Hoedekenskerke. Deze mogelijkheid is er nog steeds natuurlijk. Ook dit had echter wat duidelijker verwoord kunnen worden. Hopelijk verklaart dit het en een ander, maar mocht je nog vragen of suggesties hebben, neem even contact op met iemand van het bestuur.

Corona protocol en kantine
We moeten ons op het sportpark uiteraard aan de Corona richtlijnen houden:

• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
  • Tijdens het trainen dient waar mogelijk 1,5 meter afstand te worden gehouden, maar bij oefenvromen waar dit niet kan mag dit tijdelijk losgelaten worden
  • Voorafgaand, tijdens de rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen spelers van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantine
  • Pak de bal zo min mogelijk met je handen vast, tenzij je keepershandschoenen aanhebt
  • Probeer de bal zo min mogelijk te koppen
  • Neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken
  • Er mag gedoucht worden, mits je de 1,5 meter afstand bewaard

We hopen dat iedereen zich houdt aan bovenstaande, zodat we dit seizoen lekker kunnen voetballen met z’n allen.

Bekervoetbal
Alle 3 de elftallen zijn ingeschreven voor het bekertoernooi. De indeling voor het tweede en derde  is op dit moment nog niet bekend.

Voetbal.nl app

Maak je nog geen gebruik van Voetbal.nl?
Dan kun je de app downloaden en je registreren met het e-mailadres dat je hebt doorgeven aan de club. Mocht het niet lukken om je account te koppelen stuur dan een e-mail naar Jesper Stoel via j.stoel@outlook.com  of een WhatsApp naar 06-42114566 en dan configureren we het account handmatig.

Sta je nog op afgeschermd? Pas je zichtbaarheid aan en upload een recente foto! Want daarmee bepaal jij of je door andere spelers als man of the match gekozen kunt worden en of je foto en naam ook zichtbaar zijn in de app.

We hebben er zin in én kijken uit naar de start van het nieuwe voetbalseizoen.

Graag tot ziens op het sportpak of in de kantine.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van SV Hoedekenskerke en VV Kwadendamme