Bestuursupdate Coronamaatregelen Oktober 2020

Beste leden,

Afgelopen maandag heeft premier Mark Rutte tijdens de persconferentie nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn vanaf 29 september 2020 om 18.00 uur ingegaan.

Deze maatregelen hebben deels ook consequenties voor onze sportvereniging. Gelukkig geldt als basisuitgangspunt dat sport en bewegen juist nu bijdraagt aan de weerbaarheid van mensen van jong tot oud. Kunnen blijven sporten, ook in competitieverband is daarom “overeind gehouden”.

Wellicht goed om te vermelden dat de maatregelen in ieder geval gelden tot 20 oktober a.s.

Het betreft voor onze club onder andere de volgende algemene maatregelen:

• De sportkantines gaan dicht, zowel op Hoedekenskerke als op Kwadendamme. Het primaire doel is om sportbeoefening door te laten gaan, maar ook te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen.
  • Er mag geen publiek bij het sporten (trainingen én wedstrijden) worden toegelaten. Dit geldt echter niet voor bestuursleden én vrijwilligers met een ondersteunende taak (lees: trainers/begeleiders) en bijvoorbeeld scheidsrechters. ”Rij-ouders” van jeugd t/m 19 jaar van bezoekende teams maken onderdeel uit van het begeleidingsteam van de sporters en mogen dus worden toegelaten.
  • Voor de leiders en begeleiding van beide teams wordt voor bij aankomst voor koffie/thee gezorgd. Ook is er siroop/thee in de rust aanwezig.
  • Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.
  • Alle andere al bestaande richtlijnen en aanwijzingen zoals de meldplicht, blijven van kracht.

Tennis

• Vrij spelen is gewoon mogelijk. Hiervoor blijft gelden, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop. Dat geldt ook voor trainingen. Het is niet toegestaan dat spelers op het park blijven hangen, of dat ouders bij trainingen van hun kinderen komen kijken. De kantine blijf gesloten.
  • Als het weer het toelaat kunnen de competitiewedstrijden doorgaan. Thuisspelende teams ontvangen de tegenstanders 10 minuten voor aanvang van de speeldag en kunnen na de ploeguitwisseling direct de baan op. Na afloop van de laatste wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk het park. We adviseren je voor je eigen eten en drinken te zorgen. Alleen de kleedkamers en toiletten van het clubhuis zijn open.

Gymnastiek

• Hier verandert niets ten opzichte van de huidige situatie.

We realiseren ons dat dit alles impact heeft op het clubleven en de competitiesfeer zoals we die kennen niet haalbaar is. Geen ontvangst met koffie, thee en taart en geen drankje na afloop. Niet alleen voor spelers is dit jammer, maar ook voor ons als vereniging is dit een zorg, gezien het verlies aan inkomsten.

Gewijzigde trainingen en aanvangstijden voetbal
De thuiswedstrijden van het tweede worden verplaatst naar Kwadendamme, om 14.30 uur. Vanwege de grote opkomst tijdens de trainingen van zowel het 1e, 2e, 3e als de JO-19, zijn de volgende wijzigingen per direct van kracht:

1e: training op Hoedekenskerke, aanvang 19:45 uur.

2e, 3e en JO-19: training op Kwadendamme, aanvang 19:30 uur.

Donderdag:

1e, 2e en 3e: training op Kwadendamme, aanvang 19:45 uur.

JO-19: training op Hoedekenskerke, aanvang 19:30 uur.

Zaterdag:
2e: speelt de thuiswedstrijden komende weken op Kwadendamme om 14.30 uur!

Fysio Spreekuur Kees de Bruijn
Deze gaat gewoon door. Iedere donderdag in de kleedkamers van VVK direct na afloop van de training.

Pupil van de week
We stoppen met de pupil van de week en starten dit weer op zodra publiek op het sportpark weer is toegestaan.

We hopen jullie met deze update voldoende te hebben geïnformeerd. Bij vragen en/of opmerkingen, aarzel niet om contact op te nemen.

Met vriendelijke en gezonde groet,

Bestuur SV Hoedekenskerke & VV Kwadendamme