Bestuursupdate Coronamaateregelen

Beste sportliefhebbers,

Jullie hebben het van de week vast en zeker meegekregen, de laatste maatregelen van het kabinet om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen.

De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor onze sportvereniging?

• Naast de sportkantines zijn nu ook douches en kleedkamers gesloten.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen. Er is een uitzondering voor kinderen en jongeren tot en met de JO19, alle jeugdleden dus. Zij mogen met grotere groepen sporten. Kinderen met klachten blijven thuis.
  • Kinderen vanaf 13 jaar mogen na het sporten niet bij elkaar komen met meer dan 4 personen. Voor jongere kinderen geldt deze beperking niet.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • De geplande ALV van 9 november gaat wel door, deze zal echter niet fysiek plaats vinden in de kantine, maar digitaal. Hoe dit precies wordt gedaan hoor je later. Over de opzet van de eventuele tweede ALV van 23 november krijgen jullie later bericht.

Voetbal

• Alle competitiewedstrijden, van zowel de jeugd als de senioren, gaan voorlopig niet door.
  • De trainingen van de senioren en de JO-19 gaan ook niet door.
  • Overige jeugdelftallen blijven wel gewoon trainen………….

Tennis

• Er is besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beĆ«indigen, zowel voor de jeugd als de senioren.
  • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de vereniging, voor zowel junioren als senioren. Tennis is geen contactsport, de 1.5 meter afstand is goed te handhaven, zowel in enkel als in dubbelspel. Dubbelen bij tennis kan dus, mits gecontroleerd doorlopend op 1.5 meter afstand op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van de KNLTB gering.

Gymnastiek

• De gymnastiek voor de jeugd gaat gewoon door.
  • Omkleden dient thuis te gebeuren.

We respecteren het besluit van de overheid betreffende bovenstaande maatregelen. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Met gezonde groet,

Bestuur SV Hoedekenskerke & VV Kwadendamme